Vi har valgt at lave hønsegården anderledes. Men med en forudsætning om at den fortsat skal være mobil. Dette har vi gjort af flere årsager.

  1. Vi var bange for at ræven skulle komme på besøg, og ville have nemmere adgang ved en åben hønsegård. Vi bor i udkanten af byen, og vi har derfor både åbne områder og skov tæt på. Men vi har også en hund, som forhåbentlig sætter duftspor til at holde ræven på afstand.
  2. Området de går på er for stort til at 4 høns kan holde ukrudt og anden bevoksning nede. Derfor ville vi prøve os med et mindre område som de kan gå på.
  3. Hønsene havde svært ved at lærer at de skulle lægge deres æg i redekasserne, hvilket gjorde at vi rigtigt tit skulle på opdagelse i buske og krat.

Det er lykkedes os med en mindre gård, at hønsene har fået meget godt bugt med ukrudt. Samt er de begyndt at lægge deres æg i redekasserne. Vi har lavet gården af to hønsegårde sat sammen, også er det mobilehønsehus sat op til. Det er fungere fint, og planen er at vi kan rykke på det hele til anden del af have. Vi kan komme til æggene uden at gå ind i gården