Udskiftning af hønsegård

Vi har valgt at lave hønsegården anderledes. Men med en forudsætning om at den fortsat skal være mobil. Dette har vi gjort af flere årsager.

  1. Vi var bange for at ræven skulle komme på besøg, og ville have nemmere adgang ved en åben hønsegård. Vi bor i udkanten af byen, og vi har derfor både åbne områder og skov tæt på. Men vi har også en hund, som forhåbentlig sætter duftspor til at holde ræven på afstand.
  2. Området de går på er for stort til at 4 høns kan holde ukrudt og anden bevoksning nede. Derfor ville vi prøve os med et mindre område som de kan gå på.
  3. Hønsene havde svært ved at lærer at de skulle lægge deres æg i redekasserne, hvilket gjorde at vi rigtigt tit skulle på opdagelse i buske og krat.

Det er lykkedes os med en mindre gård, at hønsene har fået meget godt bugt med ukrudt. Samt er de begyndt at lægge deres æg i redekasserne. Vi har lavet gården af to hønsegårde sat sammen, også er det mobilehønsehus sat op til. Det er fungere fint, og planen er at vi kan rykke på det hele til anden del af have. Vi kan komme til æggene uden at gå ind i gården

Hvornår kommer der æg?

31. Juli 2023

Hønsene har nu boet hos os i en månedstid, og de er tamme nok til at vores søn Silas kan komme til dem, og fange dem hvis de kommer uden for indhegningen. Vi bruger lidt tid på at lære deres rytme at kende, i forhold til at åbne låge ind til deres hønsehus, men også finde ud af hvor de lægger deres æg, og hvornår begynder de at lægge deres æg? Da vi købte dem burde de allerede have været klar til at lægge æg.

Se følgende video:

Må vi præsentere vores høns.

Da det kun er 4 høns og vi er en familie, har vi valgt at navngive vores høns.

Hønsene flytter ind

2. Juli 2023

Vores ny indkøbte høns flytter ind, det er racen lys sussex og mørk sussex, købt hos hønsegården.dk . De lægger ca. 240-260 æg om året.

Vi har et mindre område i haven, som vi ønsker at få bugt med i forhold til ukrudt og anden uønsket bevoksning. Derfor skal det mobile hønsehus fra OverbyExportConsulting fungere som bolig for hønsene, og de vil være indhegnet med flytbar hegn