De næste billeder viser at hønsene trives i drivhuset og den ekstra plads de har. Nu har vi vendt hegnet, så de får adgang til et nyt område, som de kan boltrer sig i. Det er en blandning af buske, som vi selv skal klippe en del i, men også efeu, skvadderkål, som hønsene hurtigt får has på.

Ulemper ved høns, er at der nemt kommer rotter. Derfor ses det også at der er sat rottefælder op. Vi har ikke set den længe, men vi kan se den bruger dit bo i hækken, hvor der hele tiden kommer et nyt hul, selv om vi dækker det til med sten eller andet. Gode råd hvis der kommer rotter når der er høns. 1. sørg for at anmelde det til kommunen, du kan få en bøde hvis du ikke gør det. 2. sørg for at rotten ikke har adgang til mad, derfor får vores høns nu kun mad igennem en foderautomat som hønsene selv skal åbne. 3. Den orange blomme og den fyldige smag i æggene kommer af reste mad, det har hønsene normalt fået og tilgået selv. De får det stadig, men skålen får ikke lov at stå, vi holder vagt imens de spiser og når de færdig tager vi resterne med os.

3. marts 2024 valgte vi at flytte hønsene i vores drivhus. Det gjorde vi af flere årsager, den ene var at vi gerne ville have en gård hvor hønsene havde mere plads, men også fordi at vi blev trætte af ruder der hele tiden blæste ud. Så nu er der slået to fluer med et smæk, og det gamle drivhus bliver stille og rolig lavet til hønsegård.

Den gamle vindrue lader vi stå i hjørnet, og hønsene vil helst sikkert synes det er fantastisk når druerne til sommer falder ned fra de tunge klaser. Inden vi fik lukket gården hel, så var hønsene på fri fod, hvilket de nød. De nød da også at komme ud på ny plads.

Flytning af hønsegård

Det blev nu tid til at flytte vores hønsegård, da vores høns havde udtømt hele deres areal, de havde ikke længere noget at grave i og havde efterladt jorden helt tomt for grønt, som det kan ses på de to første billeder. Vi besluttede derfor at flytte hele hønsegården og efter at hønsene aftenen før var gået til ro i hønsehuset, satte vi lågen i, så vi kunne flytte gården uden at skulle bekymre os om dem.

Dagen efter stod vi tidlig op og flyttede hønsegården til et mere bevokset område i vores have. Efter en del brok fra hønsene i hønsehuset lukkede vi lågen op til deres nye hønsegård. Efter lidt tøven hoppede alle hønse ud og gik straks igang med at grave og rode i deres nye gård.

Selv om den nye hønsegård er lidt sværere at flytte gik det alligevel rimelig hurtigt. Næste projekt er at nedlægge drivhuset, da det allivevel blæser for meget på disse kater og omlægge det til hønsegård.

Udskiftning af hønsegård

Vi har valgt at lave hønsegården anderledes. Men med en forudsætning om at den fortsat skal være mobil. Dette har vi gjort af flere årsager.

  1. Vi var bange for at ræven skulle komme på besøg, og ville have nemmere adgang ved en åben hønsegård. Vi bor i udkanten af byen, og vi har derfor både åbne områder og skov tæt på. Men vi har også en hund, som forhåbentlig sætter duftspor til at holde ræven på afstand.
  2. Området de går på er for stort til at 4 høns kan holde ukrudt og anden bevoksning nede. Derfor ville vi prøve os med et mindre område som de kan gå på.
  3. Hønsene havde svært ved at lærer at de skulle lægge deres æg i redekasserne, hvilket gjorde at vi rigtigt tit skulle på opdagelse i buske og krat.

Det er lykkedes os med en mindre gård, at hønsene har fået meget godt bugt med ukrudt. Samt er de begyndt at lægge deres æg i redekasserne. Vi har lavet gården af to hønsegårde sat sammen, også er det mobilehønsehus sat op til. Det er fungere fint, og planen er at vi kan rykke på det hele til anden del af have. Vi kan komme til æggene uden at gå ind i gården

Hvornår kommer der æg?

31. Juli 2023

Hønsene har nu boet hos os i en månedstid, og de er tamme nok til at vores søn Silas kan komme til dem, og fange dem hvis de kommer uden for indhegningen. Vi bruger lidt tid på at lære deres rytme at kende, i forhold til at åbne låge ind til deres hønsehus, men også finde ud af hvor de lægger deres æg, og hvornår begynder de at lægge deres æg? Da vi købte dem burde de allerede have været klar til at lægge æg.

Se følgende video:

Må vi præsentere vores høns.

Da det kun er 4 høns og vi er en familie, har vi valgt at navngive vores høns.

Hønsene flytter ind

2. Juli 2023

Vores ny indkøbte høns flytter ind, det er racen lys sussex og mørk sussex, købt hos hønsegården.dk . De lægger ca. 240-260 æg om året.

Vi har et mindre område i haven, som vi ønsker at få bugt med i forhold til ukrudt og anden uønsket bevoksning. Derfor skal det mobile hønsehus fra OverbyExportConsulting fungere som bolig for hønsene, og de vil være indhegnet med flytbar hegn